Heksen, der (stadig) ikke vil brænde

En temperatur på 900 grader og 20 minutter i et inferno af ild og flammer er åbenbart ikke nok.  ICOM’s specialdesignede Sankt Hans-heks nægter i hvert fald at overgive sig og flyve hjem til Bloksbjerg. De brandhæmmende egenskaber i den phenol, der er anvendt, er nemlig indiskutabelt ilden overlegen.

Det er en gammel tradition, at vi bygger bål, brænder hekse af og fejrer Sankt Hans, når det er midsommer i Danmark. Engang var det ren alvor, hvor folk troede, at de kunne sende heksen retur til Bloksbjerg sammen med ondskab og trolddom. Tiderne er lykkeligvis skiftet, men vi tænder stadig bål og sætter en heks på toppen hvert år.

Det gælder også til ICOM’s årlige midsommerfest – hvor heksen dog nægter at futte af. Heldigvis, for hun er bygget af phenol, som har fremragende brandhæmmende egenskaber. I sommeren 2014 var det første gang, vi prøvede at brænde hende af. Men hver sommer siden da har hun stået imod og er kommet ud af bålet uden en skramme – trods massivt pres fra et inferno af ild, flammer og 900 graders varme i over 20 minutter.

Det er ICOM Composites og Development Group, som har designet og bygget heksen. Formålet er at vise, hvor fordelagtigt det er at bruge phenol i byggeri på grund af de eminente ikke brændbar. egenskaber. Sankt Hans-heksen er produceret af brandhæmmende phenol, krydsfinér og infusionsmåtter.
Om heksen engang vil flyve hjem til Bloksbjerg, vil tiden vise. Vi holder dig orienteret, hvis det endelig skulle lykkes for hende.

(ICOM2016)

Andre cases

ICOM leverer kompositråvarer til livreddertårne

ICOM hjælper Faaborg Værft med elektrisk færge

ICOM leverer kompositråvarer til letvægtskatamaran. Måløy Verft præsenterer "The Rose Express"

Heksen, der (stadig) ikke vil brænde