Orkanen fightede forgæves mod glasfiberflagstangen

De fleste af os husker formentlig orkanen fra 1999, som er den hidtil værste orkan der er registreret i Danmark. Adam, som orkanen blev døbt, hærgede gennem Danmark om aftenen 3. december og krævede syv dødsordre og hundredevis af kvæstede.

I skovene væltede et stort antal træer og omkring 4 millioner kubikmeter træ gik tabt. Forsikringsbranchen opgjorde efterfølgende skaderne fra orkanen til 13 milliarder kroner.


Foto: Kongeskibet Dannebrog på vej ud af Kolding Fjord

Ja! til Dronningen – Nej! til Adam
ICOM Composites glasfiberflagstang blev også udsat for orkanen. Den 16 meter høje Dano Mast flagstang og tilhørende fundament, bød orkanen op til kamp og vandt dysten elegant, til trods for at flagstangen var ude i tovene undervejs gennem kampen.

”Den 22 år gamle flagstang fik i 2020 en håndpolering med lakforsegling og står den dag i dag som spritny. Når vi tænker på hvad flagstangen har været udsat for, så er vi glade og stolte over at vi fortsat har mulighed for at hilse Hendes Majestæt Dronning Margrethe II hjertelig velkommen til Kolding, når hun ankommer med Kongeskibet Dannebrog” – udtaler Peder Irgens, ICOM Composites


Foto: Her ses injektion af ICOM PUR lim fra Elantas.

Fordelene ved glasfiberflagstænger er åbenlyse

  • Stærk, glasfiberarmeret polyester er råmaterialet, der sikrer flagstangen et langt liv uden brud og revner – i modsætning til den traditionelle træflagstang.
  • Glasfiberflagstænger fra Dano Mast har en glat, blank og smudsafvisende overflade og kræver minimal vedligehold.
  • Med en glasfiberflagstang er der også mulighed for indvendig lineføring.
  • Endelig er vægten lav, så den er nem at transportere og flytte – en 8 meter flagstang vejer f.eks. kun 13 kilo!

Polyuretanlim (PUR lim) anvendes til limning af glasfiber, kompositmaterialer, metal og plast.
ICOM Composites leverer i dag bl.a. PUR lim fra Elantas til Dano Mast. Limen injiceres i foden af stangen til at skabe en unik, og sikker forbindelse mellem det galvaniserede vippebeslag og glasfiberrøret/stangen.

Andre nyheder

Phenol hærdeplast som livredder

Information om betydelige prisstigninger og råvaremangel!

Broen i Bergen længe leve…

30 års jubilæum og still going strong