Information om betydelige prisstigninger og råvaremangel!

Til vores kunder

Vi ønsker, i forlængelse af vores mail fra januar 2021, at informere dig om den helt usædvanlige situation, som råvaremarkedet world wide befinder sig i.

Voldsomme priser på råstoffer medfører omgående store prisstigninger blandt alle væsentlige produktgrupper, der indgår i kompositråvarer.

Foreløbig er det derfor nødvendigt, at vi fra dato aftaler priser på vores produkter inden levering.

Der er forventninger om tilgang af råstoffer bedrer sig efter juli.

Styren er fordoblet i pris
Afhængig af varer og produkter modtager vore leverandører prisstigninger på op imod 0,60 EUR pr. kg. Prisen på styren er siden december 2020 fordoblet i pris til det nuværende niveau på 1,40 EUR pr. kg.
Den nuværende situation er uden fortilfælde og har stor indflydelse på kompositindustrien.

Prisstigningerne på råvarer skyldes blandt andet:

1. Efterspørgslen på verdensmarkedet har siden slutningen af 2020 været meget stærkere end forventet. Den kraftige efterspørgsel har medvirket til at reducere alle lagre.

2. Den kolde vinter i USA, især i Texas, har sat produktionen af oliebaserede materialer i stå, hvilket har ført til yderligere mangel.

3. Den drastiske reduktion i udbud af råvarer, kombineret med en stærk efterspørgsel i Asien og USA, har ført til en massiv stigning i prisen på materialer.

Force Majeure kan betyde mangel på råvarer
Vi vil opleve mangel på råvarer i 2. kvartal 2021, da råvareleverandører som BASF SE, Dow Performance Monomers, Lyondell Chemie, Sasol, Geo og Hema har alle påberåbt sig Force Majeure.

Hos ICOM beklager vi prisstigningerne og den forventede råvaremangel. Vi arbejder intenst på at begrænse prisstigninger på de produkter, som vi leverer til din virksomhed, og vi gør alt vi kan for at sikre forsyninger.

Vi vil informere dig løbende om væsentlige ændringer.

 

Links til printvenlige informationer om ovenstående, på dansk og engelsk, findes nedenfor.

Andre nyheder

Phenol hærdeplast som livredder

Orkanen fightede forgæves mod glasfiberflagstangen

Broen i Bergen længe leve…

30 års jubilæum og still going strong