Broen i Bergen længe leve…

Kompositbro Bergen

ICOM Composites A/S er involveret i en netop færdiggjort 20 meter lang fodgængerbro i den smukke norske by Bergen.

Det hårde og ofte skiftende vejr i området sætter store krav til materialevalg.
Her er konstruktion i kompositmaterialer særdeles gunstig, da materialerne blandt andet er korrosionsfri. Broen ruster eller korroderer ikke i det hårde vejr og levetiden bliver uendelig.
Af samme årsager er der stor set ingen udgifter til vedligehold af broen – noget, som områdets beboere og Bergens bystyre sætter stor pris på.

Ekstra gevinster ved kompositbroer
For entreprenører spiller forbrug af arbejdstid og maskiner en stor rolle i økonomien ved udregning af tilbud, og her er kompositbroer foran med flere længder.

Den lave vægt på en bro, som er produceret i komposit, gør det muligt at sætte broen hurtigt på plads, og arbejdet kan ofte klares med mindre maskiner og kraner, sammenlignet med installation af tunge broer, som er produceret af stål.
Flere får efterhånden også øje på den fordel, som der er i hurtig installation, da generne for områdets beboere, brugere og trafik bliver så få som muligt. I dette tilfælde tog det 1 time at montere broen som vejer ca. 4,5 ton.

Flot arbejde
Forbindelsesbroen, som har en byggetid på 6 uger, er et flot stykke håndværk, hvis arkitektoniske udtryk passer godt til boligerne på havnefronten i byen.

Norske CSUB AS har bygget og leveret broen og ICOM Composites A/S har leveret materialer i form af epoxy vinylester.

Andre nyheder

Phenol hærdeplast som livredder

Information om betydelige prisstigninger og råvaremangel!

Orkanen fightede forgæves mod glasfiberflagstangen

30 års jubilæum og still going strong